БГНЕС Предложението на Слави Трифонов е направо смешно и няма да стане, заяви

...
БГНЕС
Предложението на Слави Трифонов е направо смешно и няма да стане, заяви
Коментари Харесай

Проф. Щерев: Предложението на Слави е направо смешно и няма да стане

 БГНЕС " Предложението на Слави Трифонов е напряко смешно и няма да стане ", заяви пред БНР проф. Атанас Щерев, някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори", а по-късно и самостоятелен депутат.

 

Неговото съмнение е че: " Ако зад него и партията му Има Такъв Народ стоят някакви други сили, може би да се случат някои още по-лоши неща от тези до момента ":

" Трябва да се възвръща държавността. Ние сме парламентарна република и би трябвало депутатите да имат достолепието да пазят ползите на хората, които са ги избрали ".   

Бившият народен представител беше безапелационен, че страната се нуждае от Народно заседание, което да може да управлява изпълнителната власт:

" Ако изпълнителната власт не се управлява, става това, което имахме в последните 10 години - нямаме независима правосъдна власт, самостоятелна прокуратура и еднолично се дефинират, на съвещание на Министерски съвет, държавните каузи. 

ГЕРБ направиха много положителни неща, само че смачквайки държавността и разделянето на управляващите, се получава неприятен резултат. Това нещо би трябвало да се поправи ".

По думите на проф. доктор Щерев препоръчаният за министър-председател Николай Василев е умел политик, само че напомни, че като отговарящ за здравеопазването Василев е спрял пакета от закони, с които е трябвало да се направи промяна в опазването на здравето:

" Тогава той беше под въздействие на министър-председателя. Тогава се смяташе, че било рисково и не трябвало, а години по-късно се вижда какви са резултатите от това, че нямаме промени в опазването на здравето. Това беше неприятно нещо, нека хората, които са били в политиката, си създадат изводите какво би трябвало да се прави ".

Според него в мандатите на 39-ото и 40-ото Народно заседание, при ръководството с присъединяване на Национална движение „Симеон Втори", хората са се чувствали спокойни и бизнесът е работил добре:

" Когато влязохме в НАТО и Европейски Съюз, част от депутатите искахме да излезем от тройната коалиция, тъй като свършихме работа, тази коалиция пристигна, тъй като нямаше различен метод да се докара до края тази задача - да влезем в Европейски Съюз. Но тогава господин Сакскобургготски и болшинството взеха решение друго ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР